Covid-19 pandemian aiheuttamat muutokset toiminnassa

23.03.2020

Suomi on poikkeustilanteessa koronavirus Covid-19:n aiheuttaman pandemian vuoksi ja  hallitus suosittaa välttämään kaikkia mahdollisia sosiaalisia kontakteja. Tavoitteena on hidastaa viruksen leviämistä ja suojella riskiryhmiin kuuluvia. Koska Kelan kuntoutuksessa ei ole kyse kiireellisestä terveyttä turvaavasta toiminnasta, Kela suosittaa kuntoutustapaamisten keskeyttämistä ja kuntoutuksen toteuttamista etäkuntoutuksena, jos se on mahdollista. Asiaa koskeva Kelan tiedote on voimassa 20.3.2020 - 31.5.2020, ellei toisin ilmoiteta.

Kelan suosituksen mukaisesti toteutamme toistaiseksi kaiken kuntoutuksen etäyhteyden välityksellä. Sellaisten asiakkaiden kuntoutus jää tauolle, joille etäkuntoutus ei sovellu tai jotka siitä kieltäytyvät. Kelasta voi tarvittaessa pyytää kuntoutuspäätöksen voimassaololle jatkoa enintään 6 kuukautta, jos kuntoutuskertoja uhkaa näiden poikkeusjärjestelyjen vuoksi jäädä toteutumatta. 

Kelan tiedotteen mukaisesti kuntoutuksen ohjauksellinen rooli korostuu poikkeusoloissa. Uusien toimintatapojen oppiminen on meille kaikille haaste tässä muutenkin epävarmassa tilanteessa, mutta opetellaan yhdessä ja yritetään parhaamme, se riittää! Saat terapeutiltasi tarkemmat ohjeet etäkuntoutuksen käytännön toteutuksesta.      


Kelan tiedote löytyy täältä:

https://www.kela.fi/-/kelan-kuntoutuspalvelujen-toteuttaminen-koronavirusepidemian-johdosta


Ajankohtaista tietoa koronatilanteesta löydät täältä:

https://stm.fi/varautuminen-koronavirukseen

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

 

.