Traumatietoinen puheterapia 8.9.2023


Ihmisillä, joilla on kehityksessään pulmia (esim. kehityksellinen kielihäiriö, kehitysvamma tai autismin kirjon häiriö), on muita korkeampi riski tulla kaltoinkohdelluksi. Trauman oireita (kenellä tahansa) voivat olla mm. tarkkaavuuden pulmat, impulsiivisuus, aggressiivisuus, rajaton käyttäytyminen, oppimisvaikeudet, muistin ongelmat, univaikeudet, yms. Näistä syistä johtuen puheterapeuttien asiakaskunnassa on hyvin todennäköisesti paljon traumatisoituneita asiakkaita, joiden kuntoutumiseen trauma vaikuttaa oleellisesti.

Tiedätkö mikä on psyykkinen trauma ja millaisia vaikutuksia traumatisoitumisella on? Osaatko tunnistaa traumatisoituneen asiakkaan? Ja ennen kaikkea, tiedätkö miten voit kohdata traumatisoituneen asiakkaan sensitiivisesti ja tukea hänen toipumistaan ja kuntoutumistaan mahdollisimman hyvin?

Tämä yhden päivän koulutus on tarkoitettu asiakastyötä tekeville puheterapeuteille. Koulutus toteutuu Zoomin välityksellä pe 8.9.2023 klo 8:30-16:00. Koulutuksessa käydään läpi trauman vaikutuksia käyttäytymiseen, itsesäätelyyn ja kykyyn olla vuorovaikutuksessa, sekä käytännöllisiä keinoja, joilla voit tukea traumatisoituneen asiakkaan kuntoutumista mahdollisimman hyvin.

Kouluttaja: Marjo Valtonen, FM, puheterapeutti, psykoterapeutti, mentalisaatioterapeutti, sosionomi.

Hinta: 248€ (200€ + alv 24%)

Ilmoittaudu koulutukseen täyttämällä oheinen yhteydenottolomake. Viestikenttään voit halutessasi kirjoittaa kysymyksiä tai toiveita koulutukseen liittyen. Osallistujien määrä on rajoitettu ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova, mutta voit peruuttaa sen kuluitta 7.8.2023 mennessä. Sen jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 50% koulutuksen hinnasta. Kouluttajalla on oikeus peruuttaa koulutus, jos siihen ei tule tarpeeksi osallistujia.